Cardoen nieuws

23 December 2021

Regelgeving lage-emissiezone in Antwerpen, Gent en Brussel

Sinds 1 februari 2017 voerde Antwerpen de eerste lage-emissiezone (LEZ) van Vlaanderen in. Ondertussen zijn Gent en Brussel gevolgd. Door deze lage-emissiezones in te voeren wil men de luchtkwaliteit verbeteren in en rond de steden. Ondertussen weet iedereen wel dat de oudste dieselauto’s geen toegang meer krijgen tot de steden. Aangezien begin 2022 de regels nog verstrengd worden, zetten we even de regelgeving van de verschillende steden op een rijtje. Hiervoor moet je de Euronorm van je auto kennen, die je op je inschrijvingsbewijs naast code V9 vindt.

23 September 2021

Waar moet je op letten als je een jong gebruikte auto koopt?

Ben je op zoek naar een andere auto en is je oog gevallen op een tweedehands auto? Dan krijg je dankzij de vernieuwde Car-Pass al een goed beeld van de staat van de auto maar toch zijn er nog enkele punten waar je best wat aandacht aan besteedt als je een tweedehandsauto gaat kopen.

 

Testrit

De beste methode om een idee te krijgen over de staat van de tweedehands auto die je op het oog hebt, is een testrit maken. Tijdens een testrit kun je makkelijk volgende zaken checken:

09 September 2021

Op reis met de Aiways U5 ... een makkie

2 maanden geleden, na 17,5 jaar in de consumentenelektronica, besloot ik mijn baan op te zeggen en koos ik voor een nieuw avontuur. Elektrisch rijden was altijd een grote interesse en toen de kans zich voordeed om het merk Aiways in België te introduceren, was dit de stap die ik moest zetten. Als echte “early adopter” stonden elektrische auto's altijd hoog op mijn7 lijst als mogelijke nieuwe professionele uitdaging.

21 May 2021

Een elektrische auto opladen, is dat moeilijk?

Er zijn vier manieren om je elektrische auto op te laden:

13 April 2021

Lenteschoonmaak: kies je voor de carwash of voor een handwasje?

Ken je dat? De temperaturen schieten de hoogte in en het zonnetje schijnt lekker op je auto… die nog helemaal onder het vuil zit van de afgelopen winter. Tijd om langs de carwash te rijden! Of toch niet?!

Even door de carwash rijden

Als je een vuile auto hebt, lijkt de carwash een goede manier om hem terug schoon te krijgen. De carwash is snel, makkelijk en ecologisch verantwoord, aangezien het water bij de carwash wordt gerecycleerd. Er zitten echter wel een paar nadelen aan.

24 February 2021

Weg met beslagen ruiten!

Je stapt in je auto en twee minuten na vertrek is je voorruit helemaal beslagen en zie je geen hand voor ogen meer. Levensgevaarlijk! Gelukkig is condens op je ramen snel te verhelpen, we geven je graag enkele tips. 

Preventief behandelen

Wil je voorkomen dat je ramen beslagen, dan kan je je ramen behandelen met een anti-condensmiddel of met een doekje gedrenkt in afwasmiddel. Ook een ontvochtiger in je auto leggen, helpt om beslagen ramen te vermijden. Dit speciale kussentje kan tot 400ml vocht opnemen en is herbruikbaar.

15 January 2021

Alert op de weg

Een lange rit of steeds dezelfde saaie rit naar je werk of ouders kan er voor zorgen dat je begint te dagdromen achter het stuur. Dit kan grote gevolgen hebben: je reactievermogen vermindert, je schat verkeerssituaties verkeerd in en je neemt foute beslissingen. Je hebt er alle baat bij om alert achter het stuur te zitten. Dankzij onze vijf tips blijf je vanaf nu altijd alert op de weg.

Verwarming lager, raampje open

Het is, vooral in de winter, verleidelijk om de verwarming lekker hoog te zetten en te genieten van de aangename temperatuur.

23 December 2020

Veilig rijden op gladde wegen

De winter is officieel begonnen en dat betekent dat we ons moeten voorbereiden op koude dagen en gladde wegen. We geven je graag enkele tips om het veilig te houden op een gladde weg.

  1. Pas je snelheid aan. Zo kun je sneller inspelen op de gebeurtenissen rond je. Daarnaast is je remafstand op een gladde weg een heel stuk langer dan op een droog wegdek.

19 October 2020

Welke auto past het best bij mij?

Vroeger was de keuze van motorisatie snel gemaakt: als je veel kilometers reed, koos je voor een zuinige diesel. Alle andere mensen kozen voor een goedkopere benzinewagen. In de loop der jaren zijn de zaken er niet gemakkelijker op geworden. Dankzij de komst van nieuwe technologieën zoals de elektrische motor, de hybride motor en de plug-in hybride is de keuze moeilijker dan ooit. Vraag jij je af welke motorisatie het beste bij jou past? We verduidelijken enkele zaken graag voor je.

 

21 September 2020

Cardoen finance of Cardoen Lease: wat past het beste bij jou?

Heb je eindelijk de auto van je dromen gevonden? En vraag je je af hoe je die gaat financieren? Hieronder zetten we onze twee formules naast elkaar: Cardoen Finance, de gewone autofinanciering, en Cardoen Lease, ons antwoord op een leasing, met extra comfort.

Het verschil tussen Cardoen finance en Cardoen Lease

Voordat we kijken naar de voor- en nadelen van beide oplossingen, vind je hier een woordje uitleg over het verschil tussen onze autofinanciering en ons antwoord op de leasing.

24 August 2020

Zo bereid je je optimaal voor op een ongeval

Uiteraard veroorzaak je liever geen ongeval maar soms zit het even niet mee en loopt het anders dan gehoopt. Met een beetje voorbereiding hoeft dat echter geen ramp te zijn. Met de volgende vier maatregelen zit je al iets geruster achter het stuur. 

Verzekering

Als je met je auto de weg op wilt, ben je wettelijk verplicht minimum een verzekering burgerlijke aansprakelijkheid af te sluiten. Deze verzekering dekt de schade die jij met jouw auto aan derden veroorzaakt. Schade aan je eigen auto is hier niet inbegrepen.

18 August 2020

Vermijd boetes op reis

De zomer is nog volop bezig en een reisje naar het buitenland kan dan niet ontbreken. Dat we ons op bestemming aan de lokale verkeersregels moeten houden, begrijpen we allemaal. Maar ook de volgende regels kunnen behoorlijk pijn doen aan de portemonnee!

Slipvrij in Frankrijk en Spanje

Leef jij op slippers tijdens je zuiderse reis? Gooi toch maar een paar sneakers in je kofferbak. Wie in Frankrijk of Spanje betrapt wordt op het dragen van slippers achter het stuur, staat namelijk een hoge boete te wachten.

28 July 2020

Vijf tips om je airco optimaal te gebruiken

Nu de zomer volop op gang is gekomen en de temperaturen boven de twintig graden stijgen, lijkt je auto vaak meer op een sauna dan op een rijtuig. Gelukkig zijn de meeste auto’s voorzien van een airco die de hitte snel uit je auto doet verdwijnen. We hebben een aantal tips verzameld om je airco optimaal te gebruiken.

Zet eerst de ramen open

Heeft je auto de hele dag in de zon gestaan? Open dan eerst de ramen zodat de warme lucht kan worden afgevoerd. Na een minuut of twee is je auto geventileerd en kan je de airco inschakelen.

17 July 2020

Op autoreis naar Frankrijk, Italië of Spanje? Vergeet dit niet mee te nemen!

De zomer is nu echt begonnen en daar hoort voor veel Belgen een reis naar warme oorden bij. Trek jij dit jaar met de auto naar Frankrijk, Italië of Spanje? Hier vind je een checklist van de spullen die je verplicht bij moet hebben.

Verplichtingen ten gevolge van corona

Deze zomer gooi je best een mondmasker in je koffer. Zowel in Frankrijk, Italië als in Spanje is het dragen van een mondmasker op vele plaatsen verplicht. Denk maar aan musea, supermarkten, souvenirwinkels, winkelcentra en restaurants.

23 June 2020

Neem je hond veilig mee in de auto

De zomer is begonnen en we mogen weer uitstapjes in binnen- en buitenland maken. Het ideale moment om een daguitstap of een autoreis met je hond te ondernemen. Voor je vertrekt, lees je best even onze tips om het in de auto veilig te houden voor mens en dier.  

Veilig onderweg

Je hond los meenemen in de auto is levensgevaarlijk. Wanneer je bruusk moet remmen of botst, verandert je huisdier namelijk in een vliegend projectiel. Dit kan niet alleen fataal zijn voor je hond maar ook blijvende schade aan jou en je auto aanrichten.

05 April 2018

Hoe maak je je auto klaar voor de lente?

De winter is eindelijk voorbij. De dagen worden merkbaar langer en de barbecue kan terug boven gehaald worden. Hoog tijd om eens een blik op je auto te werpen en ervoor te zorgen dat deze ook lenteklaar is.

Om je auto lenteklaar te maken ben je niet genoodzaakt om alles door een professional te laten doen. Het grootste deel kan je zelf in orde brengen.

 

Wat doe je zelf?

Laat die kanjer terug blinken

20 March 2018

Benzine of toch maar een dieselauto kopen?

Het is de vraag die veel mensen bezighoudt bij het zoeken naar een nieuwe auto. Met goede reden want er zijn wel enkele verschillen. Diesel en benzine hebben beide hun voordelen, daarom hangt  veel  af van waar de auto voor gebruikt zal worden. De grootste factor is het aantal kilometers dat gereden wordt per jaar. Doe je er minder dan 30.000 per jaar dan is een benzineauto interessanter maar er zijn uiteraard meer factoren.